Izvor: Southeast European Times, 10.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski parlament usvojio ustav

10/04/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- Članovi parlamenta usvojili su u sredu (9. aprila) ustav kojim se Kosovo definiše kao parlamentarna republika u kojoj su albanski i srpski dva zvanična jezika. Svi prisutni zakonodavci, ukupno 103 njih, podržali su ustav koji se sastoji od 40 poglavlja i 160 članova. Ustav će stupiti na snagu 15. juna, kada UN treba da preda ovlašćenja vladi. Srbija je odbacila i proglašenje nezavisnosti od 17. februara i odluku EU da uputi nadzornu misiju na Kosovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ističući da ni za jedno ni za drugo ne postoji odobrenje Saveta bezbednosti UN.

Beograd je u sredu zaoštrio situaciju kada je Centralna izborna komisija Srbije donela odluku da se lokalni izbori zakazani za 11. maj prošire i na Kosovo. Misija UN se protivi toj ideji i kaže da će svi rezultati biti smatrani nevažećim. (Koha Ditore, Ekspres - 10/04/08; Beta, Tanjug, FoNet, Sinhua, AP, BBC, Rojters, RTK, Kosovalajv, BalkanVeb, Telegrafi, RTS, Balkan Insajt - 09/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.