Izvor: Southeast European Times, 28.Okt.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska vlada poriče mešanje u rad javnog servisa

28/10/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Vlada će dokazati da se ne meša u rad javnog radiodifuznog servisa, rekao je u utorak (27. oktobra) potpredsednik vlade Hajredin Kuči reagujući na kritike Evropske radiodifuzne unije (EBU). Unija je u ponedeljak optužila vladu da je pretvorila kosovsku javnu radiodifuznu kompaniju RTK u "medijski ogranak vladajuće stranke". Kuči je pozvao predstavnike EBU da dođu na Kosovo ili da na neki drugi način prate izveštavanje o izborima, uoči lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << izbora 15. novembra. Kada je u pitanju finansijska održivost RTK, Kuči je rekao da je o tome više puta razgovarano sa međunarodnim predstavnicima u Prištini. Izazov je, dodao je on, pronaći rešenje koje ne bi dolazilo direktno od vlade i kojim bi se očuvala uređivačka nezavisnost.

Reagujući na kritike EBU, partner u vladajućoj koaliciji Demokratski savez Kosova (DSK) saopštio je da je zabrinut zbog nedovoljne slobode govora. DSK je pozvao sve političke stranke da se distanciraju od cenzure medija. (Kosova Sot, Zeri, Koha Ditore - 28/10/09; RTK, Kohavižn, Telegrafi - 27/10/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.