Izvor: Southeast European Times, 27.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija čuvaće srpske pravoslavne crkve

27/02/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Policija je preuzela odgovornost za bezbednost srpskih pravoslavnih crkava od privatnih kompanija za obezbeđenje, izvestili su mediji u petak (27. februara). Ukupno 40 policajaca čuvaće 22 pravoslavne crkve u Prizrenu, tri u Orahovcu i tri u Suvoj Reci, saopštila je policija. Bezbednost verskih objekata deo je plana za Kosovo bivšeg izaslanika UN Martija Ahtisarija.

U međuvremenu, Italija poklanja 2 miliona evra za uspostavljanje Kosovskih bezbednosnih snaga. Italijanski ambasador na Kosovu Mikel Gifoni naglasio je da će novac biti potrošen transparentno. (Zeri, Ekspres, Koha Ditore, RTK, Telegrafi - 27/02/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.