Izvor: Southeast European Times, 29.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska delegacija prvi put prisustvovala sednici Evropskog parlamenta

29/05/2008

BRISEL, Belgija -- Delegacija kosovskih zakonodavaca učestvovala je prvi put u sredu (28. maja) na sednici Evropskog parlamenta (EP). Oni su predstavili novi Ustav Kosova koji stupa na snagu 15. juna. Kosovski mediji izvestili su o prvom zvaničnom podizanju zastave Kosova u nekoj instituciji EU. Holandski član Evropskog parlamenta i izvestilac EP za Kosovo Jost Langedijk vodio je raspravu o tome ko će imati nadležnost posle 15. juna, dodajući da je zabrinut da bi svako >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << odlaganje raspoređivanja misije EULEKS stvorilo probleme i za EU i za Prištinu.

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići je sa svoje strane zatražio od EU i UN da krenu sa sprovođenjem plana nadzirane nezavisnosti koji je izradio bivši izaslanik UN za Kosovo Marti Ahtisari.

U ponedeljak i utorak u EP je došlo do prvog poznatog susreta srpskih i kosovskih poslanika na nekom međunarodnom forumu. Oni su prisustvovali zajedničkom parlamentarnom sastanku o zapadnom Balkanu, zajedno sa članovima Evropskog parlamenta i poslanicima iz cele Evrope. Teme dnevnog reda bile su stanje ekonomije, uloga parlamenata i pitanje viza. (Koha Ditore, Zeri, Tanjug - 29/05/08; Telegrafi, B92, internet strana EP - 28/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.