Izvor: Southeast European Times, 04.Sep.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo odredilo prve diplomatske predstavnike

03/09/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- Predsednik Fatmir Sejdiu imenovao je u utorak (2. septembra) prvih deset otpravnika poslova te zemlje, nakon što ih je prošle nedelje predložila vlada. "To je odluka koju smo doneli posle detaljnih konsultacija. Mislim da smo napravili izuzetan izbor", rekao je Sejdiu na konferenciji za novinare. Kosovo će u Albaniji, Austriji, Belgiji, Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj, Turskoj i Sjedinjenim Državama predstavljati otpravnici poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << koji će kasnije postati ambasadori.

Takođe u utorak, Sejdiu je izrazio spremnost da se sastane sa svojim srpskim kolegom Borisom Tadićem, ali samo u prisustvu međunarodnih predstavnika. Mada proces određivanja statusa Kosova ne može da bude predmet daljih razgovora, rekao je on, "o pitanjima koja se odnose na veze između suverenih država treba da se razgovara". (Koha ditore, Zeri, RTK, Kosovalajv, BBC, Ekspres - 03/09/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.