Kosovo i dalje Unmik

Izvor: RTS, 27.Sep.2010, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo i dalje Unmik

Unmik će i dalje i na narednim regionalnim sastancima predstavljati Kosovo, rekao portparol misije UN Džejkob Kvin. Unmik je potpisnik sporazuma CEFTA i zbog toga je učešće njenih predstavnika neophodno, rekao Kvin.

Portparol misije UN na Kosovu Džejkob Kvin rekao je da će UNMIK predstavljati Kosovo i na narednim regionalnim sastancima.

Vlasti u Prištini odbijaju da na regionalnim sastancima učestvuju pod znakom UNMIK-a jer je tako predviđeno rezolucijom 1244.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Džejkob Kvin je za KiM radio rekao da je "misija UN na Kosovu potpisnik sporazuma CEFTA i da je zbog toga, učešće njenih predstavnika neophodno".

"Kosovske institucije predstavljaju sebe, jer su one te koje moraju da sprovedu postignute dogovore", napomenuo je Kvin.

"UNMIK ima ulogu da pruža pomoć i olakšava dijalog na tim sastancima. To pruža mogućnost kosovskim institucijama da učestvuju na regionalnim sastancima i predstavljaju sebe", objasnio je Kvin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvin: UNMIK će nastaviti da predstavlja Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2010

ČAGLAVICA -..Portparol Misije UN na Kosovu i Metohiji Džejkob Kvin rekao je danas da će UNMIK nastaviti da predstavlja Kosovo na regionalnim sastancima...Kvin je za KIM Radio u Čaglavici rekao da je "Misija UN na Kosovu potpisnik sporazuma CEFTA i da je zbog toga, učešće njenih predstavnika neophodno"..."Kosovske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.