Kosorova naslednik Franje Tuđmana

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2011, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosorova naslednik Franje Tuđmana

Zagrebači advokat Anto Nobilo rekao je da ponašanje premijera Hrvatske Jadranke Kosor, koja posle presude hrvatskim generalima kritikuje one koji su dali dokaze Hagu o zločinima u ''Oluji'', predstavlja diskreditaciju hrvatske države.

"To je pogubno za Hrvatsku, jer pokazuje da se Kosorova i njena vlada identifikuju s Tuđmanovim dobom i da joj uopšte nisu problem zločini koji su se dogodili, nego ko je dokaze poslao Hagu", rekao je Nobilo za "Nezavisne novine".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Prema njegovim rečima, haška presuda hrvatskim generalima mogla bi biti vetar u leđa nacionalnim sudovima da procesuiraju sve koji su odgovorni.

Nobilo je rekao da su izbeglice i dalje tabu tema u Hrvatskoj, koja bi sada mogla biti otvorena na političkom nivou između tri države, jer su sazreli uslovi da to konačno bude rešeno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.