Kosilica mu odsekla šape ali on stoji uspravno

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosilica mu odsekla šape ali on stoji uspravno

Mačak Merkjuri je pronađen je u septembru prošle godine kada je imao samo četiri dana. Bio je potpuno napušten, a čak ni oči nije uspeo da otvori.

On je po svemu sudeći jedna posebna maca. Herojski je uspeo da preživi nesreću na kakvu je teško i pomisliti. Kosilica mu je odsekla obe prednje šape.

Bivši vlasnik ga navodno nije video kada se sakrio u visokoj travi. Nakon toga nije znao šta bi s njim pa ga je naprosto ostavio da ugine.

Pronašli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ga i zbrinuli njegovi novi vlasnici. Odveli su ga kod veterinara, koji je uspeo da mu spase život, a vlasnici su dobili svog novog mezimca.

Mislili su da ga udome u neku porodicu, ali su shvatili da od Merkjurija ne mogu tek tako da se razdvoje i zadržali su ga sve do današnjeg dana.

"Hranili smo ga po ceo dan, čistili smo mu rane nekoliko puta dnevno sve dok se nisu zatvorile", kaže porodica na Fejsbuk stranici na kojoj sve zainteresovane redovno obaveštavaju o Merkjurijevim aktivnostima.

Mali mačak se uprkos hendikepu, odlično snalazi u prostoru. S obzirom na nedostatak prednjih, snažno su mu se razvile zadnje šape pa mu je stajanje na njima najmanji problem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosilica mu odsjekla šape ali on stoji uspravno

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2014, 18:07

Mačak Merkjuri pronađen je u septembru prošle godine kada je imao samo četiri dana. Bio je potpuno napušten, a čak ni oči nije uspio da otvori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.