Košić govori ono što ostali hrvatski biskupi misle

Izvor: B92, 28.Okt.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Košić govori ono što ostali hrvatski biskupi misle"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je izjave biskupa Košića još jedan dokaz da se Katolička crkva nije odrekla ustaške ideologije.

Vlada Košić je na promociji knjige o proustaškom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu rekao da ustaše nisu fašisti već borci koji su branili hrvatsku državu, da je Jasenovac bio radni logor, da nije postojao dečji logor u Sisku, najveći takve vrste u NDH, da zločinački pozdrav "Za dom spremni" treba da se slobodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristi u javnosti, kao i da je ustanak u Srbu bio pokolj Hrvata, podseća se u saopštenju.

"Biskup Košić javno govori ono što misle ostali hrvatski biskupi tj. da NDH nije bila zločinačka tvorevina koja je počinila genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima, već izraz istorijskih težnji hrvatskog naroda za svojom državom. Za sisačkog biskupa, ali i za ostale hrvatske biskupe, Marko Perković Tompson, koji peva o klanju Srba i koji svaki svoj koncert počinje sa zločinačkim pozdravom 'Za dom spremni', je veliki hrvatski patriota, a ne čovek koji siri mržnju i veliča ustaške zločine", navodi Linta u izjavi za javnost.

Da podsetimo, u hrvatskom Saboru je u petak izbila burna rasprava upravo zbog ove izjave, a zasupnik SDP Predrag Matić sarkastično je “branio” ustaše.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Linta: Košić govori ono što ostali hrvatski biskupi misle

Izvor: RTS, 28.Okt.2017

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da izjave sisačkog biskupa Vlade Košića, na promociji knjige o proustaškom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu, predstavlja još jedan dokaz da se Katolička crkva u Hrvatskoj nije odrekla zločinačke ustaške ideologije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.