Košarkašica spasla život koleginici iz reprezentacije

Izvor: Press, 09.Sep.2013, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašica spasla život koleginici iz reprezentacije

-Mogla je da iskrvari na smrt, rekao je Vukašin Kovačević, otac Nataše Kovačević kojoj je amputirana leva noga posle stravičnog udesa koji su doživele košarkašice mađarskog Đera.
Nesreća se dogodila u subotu po podne kada je vozač autobusa kojim su košarkašice Đera putovale na pripremnu utakmicu skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa "ladom" čiji je vozač Mihalj K. (69) iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku. Pored naše dve košarkašice, u nesreći je povređeno još 14 putnika, a poginuli su tim-menadžer mađarskog kuba Peter Tapodi i trener Fuzi Akoš.
Još u šoku, glasom punim tuge i neverice, njen otac kaže da mu je ćerka nekoliko sati posle tragedije detaljno opisivala šta se dogodilo i objasnila da joj je Milica Ivanović praktično spasla život pošto ju je izvukla iz smrskanog autobusa.
"Milica je uspela brzo da je izvuče iz autobusa i tako joj je pomogla da ne iskrvari na licu mesta. Leraki su, nažalost, morali Nataši da amputiraju deo leve mnoge ispod kolena i ona sada nema bol. Sa njom smo u bolnici u Đeru i sve vreme joj pružamo neophodnu podršku. Njavažnije je da je živa", priča Kovačević, koji se sv evreme nalazi pored ćerke u bolnici u Đeru.
Nataša se, prema njegovim rečima, prvih nekoliko sati posle operacije još nalazila u šoku zbog svega što je doživela, ali je ona pokazala srce velikog borca. Njen otac kaže da joj mnogo znače posete i poruke ohrabr4enja koje stižu sa svih strana, od mnogobrojnih sportista do predstavnika države.
"Posle početnog šoka, ona se povratila, malo je živnula. Mnogo joj je značila poseta ministra sporta Vanje Udovičića, čije su je reči posebno ohrabrile. On joj je prušio veliku podršku", priča otac mlade sportistkinje.
"Pred njom je težak period oporavka, ali nadam se da će uspeti da se izbori i oporavi. Uradićemo sve što možemo da pomognemo njoj i njenoj porodici nda prevaziđu ovu veliku tragediju. To je najmanje što možemo i moramo da uradimo", obasnio je Udovičić.
On je istakao da je Milica Ivanović spasavanjem Nataše Kovačević i drugih suigračica dokazala da nije samo veliki sportista, nego i veliki čovek.
Nataša Kovačević rođena je 1994. godine. Prošla je sve reprezentative selekcije, a ovog leta učestovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i na prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji. Pre Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.
Kako prenosi Blic, šezdesetdevetogodišnji muškarac vozač “lade” koji je, kako mađarska policija sumnja, krivac za saobraćajnu nesreću na putu Đer-Šopron u kojoj je povređena srpska košarkašica Nataša Kovačević (18), uhapšen je u bolnici u Đeru. Njemu je u ovoj nesreći polomljena karlica.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.