Košarkaši u kolicima: Dres Srbije je najveći ponos

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši u kolicima: Dres Srbije je najveći ponos

Ko je najbolji? Srbijaaaa!!! Uzvik koji ođekuje sportskom dvoranom u Knjaževcu, gde se košarkaška reprezentacija Srbije u kolicima priprema za Evropski šampionat C divizije u Bugarskoj, fantastično opisuje ponos ovih hrabrih momaka što predstavljaju svoju zemlju i želju da ostvare što bolji rezultat.

Cilj je da se plasiraju u B diviziju, ali i skrenu pažnju srpske javnosti na ovaj sport.

Upravo zato tim je ovog leta dobio dva velika pojačanja - Slobodana Banjca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosadašnjeg reprezentativca Slovenije i iskusnog internacionalca, koji će imati ulogu igrača-selektora i Elvisa Fakića, jednog od najboljih igrača Bundeslige, koji je rođen u Tutinu, ali se već sa pet godina preselio u Nemačku.

"Došao sam da pomognem reprezentaciji, ideja mi se sviđala oduvek, ne samo zbog želje da se plasiramo u viši rang, nego i zbog ukupnog napretka ovog sporta u Srbiji", rekao je Banjac Tanjugu.

On je dodao da je dres sa grbom Srbije posebna motivacija i ponos, kao i da su ga momci super prihvatili i da će učiniti sve da im prenese deo svog bogatog iskustva.

"Sad imamo dobar spoj u timu, iskustvo, plus nekoliko mladih momaka i sad je trenutak da napravimo stepenicu više. Takođe, i da ostvarimo napredak u srpskim klubovima i budemo konkurentni u Evropi", istakao je dugogodišnji igrač italijanskih klubova, koji je prethodne tri sezone igrao u austrijskom Salcburgu.

Veliko pojačanje selekcije Srbije iz nemačkog Randena Elvis Fakić ističe da ne postoji veći ponos od igranja za svoju zemlju.

"Kad pričaš isti jezik sa saigračima, veći ponos ne postoji. Momci su me super prihvatili, kao da sam već godinama deo ekipe. Ipak, ja sam samo jedan od 12 i daću sve od sebe da tim bude uspešan. Idemo na EP da pobedimo, ali respektujemo sve, svi se spremaju", rekao je on.

Kapiten Željko Ćirković kaže da ne bi bio tu da ne veruje u uspeh.

"Ja sam ovde od formiranja Saveza, ali sada prvi put imamo ovako širok spektar igrača. Fizički nikad nismo bili spremniji, atmosfera je fantastična, ovo naše druženje je posebna doživljaj, čak i kad izgubimo brzo uspemo da se vratimo na pravi kolosek. Cilj nam je da uđemo u B diviziju, ali i da skrenemo pažnju, da se formiraju klubovi u Srbiji, formiramo bazu i iz te baze crpimo nove igrače, koji će zameniti nas starije", istakao je Ćirković.

Evropsko prvenstvo C divizije igra se u Sofiji od 29. jula do 4. avgusta, a pored Srbije učestvuju Grčka, Češka, Mađarska, Irska, Portugalija i domaćin Bugarska.

Plasman u B diviziju izboriće dve prvoplasirane ekipe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.