Korzika: Dva čuvara teško povređena u napadu u zatvoru

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korzika: Dva čuvara teško povređena u napadu u zatvoru

Pariz -- Dvojica čuvara teško su povređena u napadu četvorice zatvorenika na francuskom ostrvu Korzika, saopštila je zatvorska uprava.

Kako prenosi AP, čuvari su smešteni u bolnicu u teškom stanju. Današnji napad u zatvoru Borgo, na severu Korzike, najnoviji je u nizu sličnih proteklih nedelja.

Zatvorski čuvari ove sedmice organizovali su proteste zbog uslova rada širom Francuske.

Protest je pokrenut nakon nedavnog incidenta kada je jedan radikalni islamista, kojeg traže SAD, napao nožem trojicu čuvara u zatvoru na severu Francuske, podsetio je AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

METEŽ NA KORZICI Zatvorenici teško povredili dvojicu zatvorskih čuvara

Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 00:06

U napadu četvorice zatvorenika u zatvoru na francuskom ostrvu Korzika u Sredozemnom moru povređena su dvojica čuvara, saopšteno je iz uprave zatvora...Službenik zatvorske uprave izjavio je da su stražari prevezeni u bolnicu, nakon što su teže povređeni u napadu četvorice radikalizovanih zatvorenika...On...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.