Korupcija je tamo gde ima novca

Izvor: B92, 09.Dec.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korupcija je tamo gde ima novca

Korupcija se javlja tamo gde za to postoji prilika, gde je slaba kontrola i tamo gde je najveći novac, kaže Nemanja Nenadić, iz Transparentnost Srbija.

On je gostujući u Vestima B92 rekao da je primetno da je Agencija za borbu protiv korupcije intezivirala svoje aktivnosti, ali da ne misli da je to maksimum. Na pitanje kako da se oni čiji je posao borba protiv korupcije odupru pritiscima, Nenadić kaže da je najbolji način za to da rade svoj posao.

„Institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje učine sve šta je u nijhovoj nadležnosti biće znatno manje ranjive i imaće podršku kod građana. Agencija je tokom poslednjih nekoliko godina intezivirala kontrolu izveštaja o finansiranju stranaka, kao i kontrolu funkcionera. Ipak, ne mislim da je to maksimum, mogli bi i više, ali je to pravi put kojim se kreću“, navodi Nenadić.

Šef poslaničke gurpe SNS Zoran Babić rekao je u Vestima B92 da vlada sve čini da se korupcija suzbije.

„Imamo strategiju borbe protiv korupcije, nedavno je usvojen Zakon o zaštiti uzbunjivača koji je bitan, ali usvojen je i Zakon o planiranju i izgradnji koji će smanjiti kontakt građevinara i građana sa zaposlenima u državnoj upravi“, rekao je Babić.

Povodom nezadovoljstva nevladinih organizacija i zahteva za smenu ministra Aleksandra Vulina, Babić kaže da je na nadležnim institucijama da utvrde činjenice.

"Kao što je premijer Vučić naveo, neka svi nadležni daju svoj sud, a ne navijački ako je neko ta sredstva očekivao, a nije ih dobio“, rekao je Babić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.