Koronavirus neće odneti više života od španske groznice

Izvor: B92, 01.Maj.2020, 20:40

"Koronavirus neće odneti više života od španske groznice"

Bivši direktor Klinike za Infektivne i tropske bolesti Mijomir Pelemiš izjavio je da kovid-19 ne može da odnese više života nego španska groznica.

Pelemiš, koji je i član Kriznog štaba za suzbijanje zaraze virusom korona kaže da neke njegove kolege greše kada tvrde da bi koronavirus mogao biti toliko smrtonosan.

Razlog za to je, kako je naveo tokom gostovanja u dnevniku RTS-a, napredak medicine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savremena oprema, novi lekovi koji su proizvedeni.

On je kazao i da je zadovoljan trenutnim stanjem u borbi protiv virusa korona.

"Ovo je, ipak, rezultat, koji je, za mene sasvim dobar i koji pokazuje da smo mi, ipak, bili u pravu što smo uveli sve te mere koje smo uveli. Da ih nismo uveli situacija ne bi bila ni blizu", rekao je.

Pelemiš je dodao i da bi više voleo da su i ovog vikenda ostale strože mere.

"To nam sada, ipak, remeti našu borbu. Većina građana je zaista savesna, ali ima jedan broj pojedinaca koji krše ta pravila", naveo je i dodao da situacija još uvek nije takva da možemo da se opustimo i da je ovo samo početak kraja zaraze.

Kako je rekao, ne treba ukidati najznačajnije mere, a to su fizičko distanciranje, nošenje maske i rukavica i okupljanja.

"Ako se budemo okupljali to je, opet, sigurno rizik od širenja infekcije", kazao je.

B92 je organizacija koja brine o zaštiti životne sredine. Mi ublažavamo štetu nastalu zagađenjem u avio-saobraćaju i ulažemo napore da se smanji emisija izduvnih gasova. climatecare.org

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pelemiš: Nije gotovo, ovo je samo početak kraja epidemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2020

Bivši direktor Infektivne klinike KCS i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Mijomir Pelemiš rekao je večeras da su rezultati borbe protiv kovida 19 u Srbiji sasvim dobri i da se pokazalo da je uvođenje svih mera bio dobar potez...Pelemiš je, gostujući u Dnevniku RTS, podsetio da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pelemiš: Korona ne može da odnese više života od španske groznice

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2020

Član Kriznog štaba za suzbijanje zaraze virusom korona i bivši direktor Klinike za Infektivne i tropske bolesti Mijomir Pelemiš izjavio je na RTS-u da COVID-19 ne može da odnese više života nego španska groznica, kao što neke njegove kolege govore. Razlog za to je, kako je naveo tokom gostovanja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.