Korona u srpskim sredinama na KiM: Još tri uzorka poslata na analizu

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2020, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korona u srpskim sredinama na KiM: Još tri uzorka poslata na analizu

Svi koji su bili u kontaktu sa ženom zaraženom virusom korona sa KiM u samoizolaciji Gračanica - Šesdeset dvogodišnja žena iz Dobrotina kod Lipljana koja je obolela od virusa korona i koja se nalazi na niškoj Klinici prema saznanjima Novosti u stabilnom je stanju a dvadesetak osoba , među kojima i trinaest zaposlenih u kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici koji su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u kontaktu sa zaraženom ženom su u samoizolaciji i oni će biti testirani. Prema rečima dr Bratislava Lazića, direktora ove zdravstvene ustanove , među izolovanim su i članovi porodice obolele žene ali se i dalje utvrđuje sa kim je ona bila u kontaktu. -Odmah nakon prijema u našu zdravstvenu ustanovu mi smo pacijentkinju tretirali kao obolelu od KOVIDA 19 a svi oni koji su bili u kontaktu sa njom bili su pod merama zaštite. Tako se odvijao i njen transport do niškog KBC a preduzimanjem svih mera zaštite smatramo da smo sprečili dalje širenje virusa korona na zaposlene u zdravstvenoj ustanovi ali i na stanovništvo-istakao je dr Bratislav Lazić, direktor KBC iz Prištine sa sedištem u Gračanici na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da je bez obzira na pojavu prvog slučaja virusa korona u centralnom Kosovu epidemiološka situacija stabilna. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, pacijentkinja je pre dvadesetak dana boravila u Čačku , dok je pre transportovanja u niški KBC jedna dan provela u KBC u Gračanici.Inače, kako nam je danas saopštio epidemiolog Zavoda za Javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Antonijević juče (u subotu) su još tri uzorka poslana na analizu u institut “Torlak” dok se rezultati za četiri pacijenta još očekuju.Istovremeno, raniji rezultati jedanaest testiranih pacijenata sa Kosova i Metohije su , prema rečima dr Antonijevića, bili negativni.PROMENA TERMINA O ZABRANI KRETANjA Prema najnovijoj odluci kosovske Vlade donete na telefonskoj sednici u petak uveče, odlučeno je da se građanima zabrani kretanje u periodu od 17 – 06 sati.Naime,time je na zahtev kosovskog Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja virusa korona Vlada preimenovala prvobitnu odluku o zabrana kretanja u periodu od 10-16 sati i od 20- 06 sati.Ovom odlukom, olakšano je kretanje stanovnika u srpskim sredinama pogotovu južno od Ibra koji su bili prinuđeni da poštuju mere zabrane kosovske, ali koji su poštovali i mere Vlade Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Obolele dve osobe sa severa KiM: Čekaju se rezultati još tri uzorka

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2020, 10:36

Prema saznanjima Novosti u Zavodu za Javno zdravlje u kosovskoj Mitrovici virus korona je potvrđen kod dva od četiri uzorka poslata na analizu u Institut “Torlak”, a zaražene su osobe iz severne Mitrovice i Leposavića Kosovska Mitrovica-Posle šesdesetdvogodišnje žene iz...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.