Koriste proteste za pljačku: Pokušao mačem da odbrani radnju od lopova, oni ga kamenovali i šutirali

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 22:33

Koriste proteste za pljačku: Pokušao mačem da odbrani radnju od lopova, oni ga kamenovali i šutirali

Huligani napravili haos na ulicama Dalasa

Cela Amerika je na nogama posle ubistva Džordža Flojda, koji je nastradao prilikom hapšenja u Mineapolisu.

Protesti su buknuli u nekoliko gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, a oni su doneli okršaje policije i demonstranata, ali i uništavanje izloga i pljačke.

To se upravo desilo u Dalasu, gde je nekoliko huligana pod plaštom "protesta" odlučilo da opljačka jednu radnju.

Vlasnik prodavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se, međutim, odlučio da se odbrani od lopova koristeći ni manje ni više, nego mač. Međutim, brojni huligani su ga savladali kamenovavši ga, a zatim su ga šutirali u tolikoj meri da je sav bio u krvi.

U jeku novog razvoja događaja, ministarstvo odbrane naredilo je vojsci da stavi u pripravnost aktivne jedinice vojne policije u Mineapolisu zbog protesta koji su počeli posle smrti Flojda.

Funkcioneri su saopštili da je vojska u petak izdala naređenje za "pripremu za raspoređivanje" vojne policije iz nekoliko vojnih baza širom zemlje. Vojna naredbe su stigle na zahtev predsednika Donalda Trampa zbog nacionalne sigurnosti. Jedinice vojne policije korišćene su 1992. za vreme nemira u Los Anđelesu.

Protesti su tada počeli posle oslobađajuće presude četvorici policajaca koji su učestovali u brutalnom premlaćivanju Rodnija Kinga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.