Korhec: N.Sad krši prava manjina

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korhec: N.Sad krši prava manjina

Novi Sad -- Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio da gradska vlast u Novom Sadu krši prava manjina na upotrebu službenog jezika.

Korhec je rekao da gradska vlast uvođenjem samo ćirilićnog pisma za označavanje putnog pravca gradskih autobusa vređa prava manjina na upotrebu službenog jezika, prenosi portal "Vojvodina danas".

On je rekao da je zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić koji je promovisao te natpise na gradskim autobusima, "pogrešno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razumeo zakone" i davao "uvredljive izjave".

"Bilo bi dobro kada bi gradska vlast u Novom Sadu jasno formulisala svoje stavove u vezi s tim, i ne bi davala brzoplete izjave i formulacije koje govore o neznanju", poručio je Korhec.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korhec: Novosadska vlast krši prava manjina

Izvor: Press, 23.Jan.2013

Korhec je rekao da gradska vlast uvođenjem samo ćirilićnog pisma za označavanje putnog pravca gradskih autobusa vređa prava manjina na upotrebu službenog jezika, prenosi portal "Vojvodina danas" (VajdasagMa).. On je rekao da je zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić koji je promovisao...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.