Korbin najavljuje izglasavanje nepoverenja Vladi Tereze Mej

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korbin najavljuje izglasavanje nepoverenja Vladi Tereze Mej

Lider vodeće britanske opozicione Laburističke partije, Džeremi Korbin, uputio je signale da će njegova stranka zatražiti glasanje o nepoverenju Vladi ove nedelje ukoliko poslanici prethodno odbace sporazum o bregzitu koji je spremila premijerka Tereza Mej, javlja britanski "Dejli telegraf".

List navodi da Korbin nije izričito rekao da će tražiti izglasavanje nepoverenja Vladi odmah nakon poraza Mejove u utorak uveče, ali je otvorio mogućnost da se to glasanje desi pre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kraja naredne nedelje.

- Biće uskoro, ne brinite za to - poručio je Korbin.

Jeremy Corbyn signals Labour will trigger vote of no confidence this week if Government's Brexit deal defeatedhttps://t.co/VW9LpBtX5c

— Simon Usherwood (@Usherwood) 13. јануар 2019.

"Dejli telegraf" piše da je on u više navrata odbio da pruži garancije da će laburisti voditi kampanju za sprovođenje bregzita na prevremenim parlamentarnim izborima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.