Korak do rata? Proglašeno vanredno stanje i uveden policijski čas

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 08:20

Korak do rata? Proglašeno vanredno stanje i uveden policijski čas

Vlada Haitija proglasila je vanredno stanje i uvela policijski čas u glavnom gradu Port-o-Prensu, saopštile su vlasti.

"Vlada Haitija proglašava vanredno stanje u zapadnom delu zemlje gde je i glavni grad, na period od 72 sata", navodi se u saopštenju.

Policijski čas će u tom delu zemlje u ponedeljak, utorak i u sredu važiti od 18.00 do 5.00 ujutro, a u nedelju od 20.00 do 5.00 sati", dodala je vlada.

Najmanje deset ljudi je poginulo tokom bekstva nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada zatvorenika iz nacionalnog zatvora u Port-o-Prensu posle akcije oružanih bandi da oslobode zatvorenike.

Naoružane bande su takođe okupirale najveći fudbalski stadion u zemlji, držeći satima jednog zaposlenog za taoca, naveo je Fudbalski savez.

Dve nedelje nekoliko državnih institucija bilo su meta napada među kojima i Centralna banka.

U okviru koordinisanih napada bandi, prošle nedelje su ubijena četiri policajca.

Nacionalna policija Haitija ima oko 9.000 pripadnika. Zemlja ima više od 11 miliona ljudi, prema UN-u. Policajci se uglavnom bore zbog nasilja, a procenjuje se da bande kontrolišu i do 80 odsto Port-o-Prensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Haitiju haos: Iz zatvora uteklo više hiljada ljudi, proglašeno vanredno stanje

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2024

Vlada Haitija proglasila je kasno sinoć vanredno stanje i uvela policijski čas u glavnom gradu Port-o-Prensu, saopštile su vlasti posle bekstva nekoliko hiljada zatvorenika.

Nastavak na Radio 021...

Vanredno stanje na Haitiju - bande koje su oslobodile skoro sve zatvorenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2024

Na Haitiju je proglašeno vanredno stanje u trajanju od 72 sata i uveden policijski čas, a vlada je najavila da će krenuti u potragu za ubicama, otmičarima i drugim nasilnim kriminalcima za koje veruje da su pobegli iz zatvora pošto su bande oslobodile skoro sve zatvorenike muškarce, javlja jutros...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.