Korak bliži matici

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak bliži matici

U Dietikonu je i ove godine, u organizaciji Udruženja srpskih privrednika Švajcarske (USPSS) održan Samit poslovne dijaspore. Bilo je 40 izlagača iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore, a veliko interesovanje pokazalo je stotinu učesnika ekonomsko-poslovnog foruma, među kojima mnogi iz Švajcarske.

Snežana Janković, ambasador Srbije u Švajcarskoj istakla je da Samit ima za cilj da zbliži Srbiju, Republiku Srpsku i Švajcarsku i ukazala na ogroman trud i energiju organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ovog događaja.

Stojan Stevanović, predsednik USPSS ističe da je ovo treći po redu Samit koji ima za cilj podsticaj regionalnog povezivanja malih i srednjih preduzeća dijaspore i matice. Rado Savić, načelnik opštine Lopare je naveo da ova majevička opština zajedno sa dijasporom radi od 2010. godine i da je ta saradnja dala konkretne rezultate koji su doprineli boljem kvalitetu života stanovnika tog kraja.

Drugog dana samita održan je izuzetno posećen celodnevni forum - transfer znanja, a u kulturnom delu programa su učestvovali KUD Ostorog iz Vila i KUD "Kikac" iz Bazela. Na samom završetku na bini su igrači, izlagači i učesnici sajma sa upravom Udruženja srpskih privrednika otpevali pesmu "Ovo je Srbija".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.