Korać: Đinđić menja Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2013, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korać: Đinđić menja Srbiju

BEOGRAD -

"Zoran Đinđić kao što je menjao Srbiju tako i mrtav menja Srbiju", rekao je za Radio – televiziju Vojvodine (RTV) Žarko Korać predsednik Socijaldemokratske unije (SDU).

"To je čudnovato Đinđić i mrtav menja Srbiju", rekao je on.

"Đinđić deset godina nakon njegovog ubistva čini i dalje da se ljudi polarizuju i menjaju", naveo je Korać dodavši da su ideje njegove političke još življe.

"Nikolić i Dačić su prihvatili realnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Srbija siromaši, Đinđić je verovao da može da bude jedna druga Srbija", naveo je Korać.

Prema njegovim rečima nedostaje suštinska promena društva, a u populizmu nema Zorana Đinđića.

"Nije svejedna lična politička biografija. Đinđić je imao viziju Srbije. Zoran Đinđić je mera vrednosti", naveo je on.

"Kada postavi se čovek kao mit onda svako može da se skloni iza tog mita. Nezrelo društvo koje hoće da Đinđića skloni, da pretvori Đinđića u mit", rekao je Korać.

Prema njegovim rečima Đinđić je 50 vremena trošio na lične probleme članova DOS-a da li je nečija svastika zaposlena.

"Đinđić je pobedio u smrti, ono što nije mogao u životu on je pobedio u smrti, Đinđić je imao jasne političke ideje, Đinđić je bio najobrazovaniji političar na političkoj sceni Srbije", rekao je Korać.

On je istakao da ima ogromne zamerke na ne samo da je Đinđić bio ogromno usamljen za života nego i nakon njegove smrti.

"Đinđić je ušao u otvoreni sukob sa politikom Koštunice, Tadić je napravio pakt sa Koštunicom. Đinđićeva vizija Srbije nije vizija pevaljki i kafana", naveo je on dodavši da će na izbore izaći dve koalicije "Vučić će napraviti svoju koaliciju i Demokratska stranka će napraviti svoju koaliciju".

"Niko nije istražio gde je Milorad Ulemek Legija bio godinu dana, ko ga je skrivao, ima mnogo pitanja vezanih za ubistvo Đinđića na koje javnost nije dobila odgovore", napomenuo je Korać.

Intervju Žarka Koraća predsednika SDU u celosti možete da pogledate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.