Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koprodukcija SNP-a i somborskog pozorište, posle tri decenije

NOVI SAD -

O vezi mitologije i pozorišta svedoči sinoćna premijera predstave " Saloma_reloaded" odigrane na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Taj komad prvi je zajednički poduhvat SNP-a i Narodnog pozorišta iz Sombora posle tačno 30 godina.

"Saloma" po originalnom tekstu Oskara Vajlda uobličena je rediteljskim prosedeom Predraga Štrbca, koji je , polazeći od premise da je moguće aktuelizovati mit, pokušao da poveže biblijsko i istorijsko vreme, izmestivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ga u aktuelni trenutak.

Premijerama predstave "Saloma_reloaded" u Somboru i u Novom Sadu, obeležen je vredan jubilej saradnje dvaju pozorišta.

Koprodukcije kao novi model povezivanja pozorišnih kuća, posledica su smanjenja izdvajanja novca za kulturu iz državnih kasa, ali umetnici u tome vide i izazov za nove načine iskazivanja svojih kreativnih dostignuća.

Posle premijere, komad Saloma biće odigran na sceni Srpskog narodnog pozorišta 5. i 6 novembra. A zatim u Somboru , 17. novembra za već tradicionalnu Noć pozorišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.