Konuzin: Neutralna Srbija važna za evropsku bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2009, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Neutralna Srbija važna za evropsku bezbednost

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je danas da je potrebno modernizovati trenutno važeći sistem bezbednosti u celoj Evropi.

"U tom cilju Rusija je izašla sa inicijativom da se potpiše ugovor o evropskoj bezbednosti koji bi obezbedio jednake i pouzdane garancije za sve države, bez obzira kojim vojnim savezima pripadaju", rekao je Konuzin na srpsko-ekonomskom samitu u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Srbija, koja se pridržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojne neutralnosti, može da ima posebnu važnost u tom sektoru.

Konuzin je naveo da je Srbija za Rusiju jedan od glavnih partnera u regionu i da je poseta ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu istakla poseban položaj Srbije na Balkanu.

"Rusija će pružiti Srbiji pomoć u odbrani nacionalnih interesa", rekao je Konuzin i dodao da je Rusija protiv nezakonite podele srpske teritorije.

Kako je dodao ruski ambasador, najznačajnije oblasti ekonomske saradnje Srbije i Rusije su naftno-gasni i energetski sektor, "jer je to ono što Srbiji treba, a u čemu je Rusija jaka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.