Kontrola ugostiteljskih objekata

Izvor: RTS, 02.Apr.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola ugostiteljskih objekata

Protivpožarni inspektori Uprave za vanredne situacije u Nišu, krenuće večeras u vanrednu kontrolu ugostiteljskih objekata i diskoteka. Pre svega će se, kako kažu, kontrolisati isparvnost protivpožarnih aparata i prohodnost protivpožarnih puteva.

U niškim diskotekama i ugostiteljskim objektima, počeće kontrola mera zaštite od požara. Situacija nije sjajna, bez obzira na česte kontrole, kažu protivpožarni inspektori.

Poslednjih godina, u Nišu, na sreću, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije bilo požara sa ljudskim žrtvama, međutim, požar koji je prošlog leta, zbog kratkog spoja na kablovima, izbio u kafiću "Simpl kafe" i vatra koja je zahvatila krov kafane "Olio", ostali su kao upozorenje.

Neispravne instalacije i nedostatak protivpožarnih aparata najčešći su problem i u Nišu. U nevladinim organizacijama, koje su učestvovale u izradi strategije bezbednosti grada, ukazuju da je to, vrlo često i nepristupačan teren.

Iako u Upravi za vanredne situacije u Nišu nema dovoljno inspektora, od večeras će svi biti na terenu. Jedan od prvih objekata trebalo bi da bude tržni centar "Kalča", koji već godinama radi bez upotrebne dozvole.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kontrola ugostiteljskih objekata u Nišu

Izvor: RTS, 02.Apr.2012

Protivpožarni inspektori Uprave za vanredne situacije u Nišu, krenuće večeras u vanrednu kontrolu ugostiteljskih objekata i diskoteka. Pre svega će se, kako kažu, kontrolisati isparvnost protivpožarnih aparata i prohodnost protivpožarnih puteva. ..U niškim diskotekama i ugostiteljskim objektima,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.