Kontrola rada Infostana, pa mere ombudsmana

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kontrola rada Infostana, pa mere ombudsmana"

Zaštitnik građana Beograda Katarina Žeželj sprovešće danas kontrolu rada Infostana u vezi sa neosnovanim fakturisanjem osiguranja na septembarskim računima

Ona će najkasnije za 24 sata dati preporuke iz svoje nadležnosti.

Žeželj je u izjavi Tanjugu, navela da je za danas u podne zakazan sastanak u Infostanu, koji će u stvari predstavljati kontrolu rada tog preduzeća, nakon čega će predložiti mere.

"Na osnovu činjenica koje ću utvrditi, preduzeću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mere iz svoje nadležnosti koje podrazumevaju davanje preporuke Infostanu kako da se situaciju reši, a da niko od građana ne pretrpi štetu, pa sve do mogućnosti da se preporuči i ostavka funkcionera", rekla je Žeželj.

Kako je istakla, njena ovlašćenja se zaustavljaju na preporukama, jer Zaštitnik građana nema mogućnost donošenja odluka, odnosno ne može nalagati i ne može sprovoditi nijednu meru neposredno.

"Zaštitnik građana je tu da preporuči nadležnom organu da sanira propust, otkloni štetu, izmeni ponašanje u konkretnom slučaju i pronađe modalitet da računi budu stornirani i da građanima budu poslati novi, ispravni računi", zaključila je Žeželj.

Na uplatnicima za Infostan koje su dostavljene građanima je i stavka od 200 dinara za osiguranje domaćinstava, koja je neobavezujuća za korisnike usluga tog preduzeća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Infostana ponudio ostavku

Izvor: Mondo, 05.Okt.2015

Posle odluke "Infostana" da na uplatnice doda osiguranje domaćinstva u iznosu od 200 dinara, direktor tog preduzeća ponudio je ostavku...Foto: Infostan..Direktor Infostana Veselin Marković ponudio je  ostavku gradonačelniku Beograda Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.