Sumnjivo 30 bogataša: Poreska uprava kreće u kontrolu neprijavljenih obveznika

Izvor: Blic, 18.Avg.2013, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjivo 30 bogataša: Poreska uprava kreće u kontrolu neprijavljenih obveznika

Poreska uprava će od polovine septembra krenuti u kontrolu neprijavljenih obveznika čija imovina prelazi 35 miliona dinara, a za sada ima saznanja o 30 takvih slučajeva, koje će ispitati, pišu "Večernje novosti".

U Poreskoj upravi rekli su da su do 30. juna primili 3.769 informativnih prijava obveznika sa imovinom većom od 35 miliona dinara i da bi do polovine septembra trebalo da bude gotova provera tih podataka, a kompletan posao unakrsne provere trajaće oko godinu dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Poslovanje firmi, od pre tri meseca, svakodnevno proverava 600 poreskih inspektora, kako bi bar donekle stali na put "sivoj ekonomiji" i rigoroznije kontrolisali plaćanje naknada državi.

Da pojačana kontrola daje rezultate govore zvanični podaci Poreske uprave, prema kojima se u budžet za prvih sedam meseci ove godine od poreza slilo nešto više od 399 milijardi dinara, ili četiri više nego što je planirano rebalansom budžeta.

U prvih sedam meseci svi javni prihodi, osim poreza na dohodak, premašili su projekciju planiranu rebalansom budžeta, a najbolji rezultati kod naplate postignuti su kod poreza na dobit preduzeća, gde je samo u julu država pribavila milijardu dinara više od planiranog.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kontrola 30 poreskih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2013

Poreska uprava će od polovine septembra krenuti u kontrolu neprijavljenih obveznika čija imovina prelazi 35 miliona dinara, a za sada ima saznanja o 30 takvih slučajeva, koje će ispitati, pišu Večernje novosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.