Kontraofanziva neizvodljiva? Zelenski nema šanse da probije odbranu

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 10:46

Kontraofanziva neizvodljiva? "Zelenski nema šanse da probije odbranu"

Nema šanse da Ukrajina izvede kontraofanzivu, izjavio je nekadašnji savetnik bivšeg ukrajinskog premijera Leonida Kučme Oleg Soskin.

Propast prolećne kontraofanzive ukrajinske vojske mogla bi da dovede do svrgavanja predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, izjavio je nekadašnji savetnik bivšeg ukrajinskog premijera.

"U vezi s veoma teškom političkom, ekonomskom, finansijskom, socijalnom i religioznom situacijom u Ukrajini poslednje što zadržava stanovništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ne eksplodira iznutra jeste nada u ofanzivu“, naveo je on na svom Jutjub kanalu.

Prema Soskinovom mišljenju, svi pokazatelji ukazuju na to da je mala verovatnoća da će Oružane snage Ukrajine uspeti da izvedu kontraofanzivu, ako se ima u vidu ozbiljan nedostatak tehnike i municije.

Prema njegovim rečima, do toga je došlo zato što zapadnih zaliha naoružanja nema dovoljno da bi se ukrajinske snage suprotstavile ruskoj vojsci.

"Smatram da Zelenski nema šanse da probije odbranu“, izjavio je Soskin. Situacija na ratištu se samo pogoršava, a Kijev nema mogućnosti da izvede napad, zaključio je političar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.