Kontracepcija za dolar

Izvor: Mondo, 17.Nov.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontracepcija za dolar

Žene iz 69 najsiromašnijih država na svetu moći će da dobiju kontracepciju koja se ubrizgava, a košta samo jedan dolar.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

 Sayana Press, kako se zvanično naziva ova kontracepcija, prodavaće se samo registrovanim kupcima, kako bi bila dostupna najsiromašnijim ženama, a neke od njih je čak dobiti i besplatno.

Ova vrsta kontracepcije je namenjena za jednokratnu upotrebu, kako bi se smanjio rizik od infekcija, a jedna doza >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << štiti od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće u periodu od tri meseca.

"Kada žene mogu da planiraju porodicu, veće su verovatnoće da prežive trudnoću i porođaj, kao i da imaju zdravu decu", rekao je dr Kris Elajas iz "Gejts fondacije", koja je zajedno sa kompanijom Pfizer i Dečjim investicionim fondom pokrenla ovu ideju.

"Pristup modernism, bezbednim metodama planiranja porodice je izuzetno važan, kako bi žene mogle da upravljaju svojim životima i budućnošću".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.