Kontinuirana podrška Nemačke u procesu evropskih integracija Srbije

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontinuirana podrška Nemačke u procesu evropskih integracija Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa poslanikom Bundestaga Peterom Bajerom, sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.
Sagovornici su konstatovali da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, kao i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, navodi se u saopštenju Službe za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << s medijima predsednika Srbije.

"Zainteresovani smo za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz kontinuiran rast spoljnotrgovinske razmene i korišćenje investicionih potencijala. Ohrabruje činjenica da su nemački privrednici u Srbiji u najvećoj meri zadovoljni poslovanjem", istakao je Vučić.
Dodao je da u našoj zemlji posluje oko 400 kompanija sa nemačkim kapitalom, koje zapošljavaju približno 60.000 radnika.
Nadamo se da će i tokom ove godine privredna saradnja biti nastavljena istim intenzitetom, kao i da će biti realizovane nove nemačke investicije u Srbiji, zaključio je Vučić.
Predsednik Vučić je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke veoma dobri, uz obostrano nastojanje za unapređenje i dalje razvijanje odnosa. Politički dijalog karakterišu razvijena saradnja na svim poljima i vrlo intenzivni kontakti, uključujući i česte posete na visokom i najvišem nivou.
"Veoma cenimo kontinuiranu podršku u procesu evropskih integracija Srbije i očekujemo da Nemačka nastavi da u okviru EU utiče da naši reformski napori budu adekvatno vrednovani. Vlada Srbije je u potpunosti posvećena sprovođenju srednjoročnih i dugoročnih reformi. Kao i do sada, najveće napore usmeravamo na poglavlja 23 i 24, koja su i najzahtevnija", naglasio je Vučić.
Nemački poslanik Peter Bajer je istakao da nema budućnosti Evropske unije bez integracije Zapadnog Balkana.
"Interes Nemačke je stabilan i ekonomski jak region", dodao je Bajer.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Bajerom o saradnji, regionu, EU integracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa poslanikom Bundestaga Peterom Bajerom, sa kojim je razgovarao o odnosima Srbije i Nemačke, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije...Bajer je istakao da nema budućnosti Evropske unije bez integracije zapadnog Balkana,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić: Srbija je u potpunosti posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 02.Sep.2019

Sagovornici su konstatovali da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, kao i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.