Konte: Posledice koronavirsa na ekonomiju velike, za širenje virusa kriv loš menadžment bolnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte: Posledice koronavirsa na ekonomiju velike, za širenje virusa kriv loš menadžment bolnice

Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je da će posledice epidemije koronavirusa na ekonomiju biti "veoma snažne".

"Ekonomske posledice mogle bi da budu veoma jake. U ovom trenutku možemo da izračunamo da će postojati negativne ekonomske posledice, ali ne možemo da predvidimo šta će se desiti", rekao je sinoć Konte novinarima.

Italija se suočila sa iznenadnim širenjem epidemije, naročito na severu zemlje.

Za širenje virusa kriv loš menadžment >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnice

Konte je optužio menadžment jedne bolnice na severu Italije za širenje koronavirusa u toj zemlji.

Konte je rekao da je za širenje koronavirusa krivo "ne baš pravilno" rukovođenje jednom bolnicom na severu Italije, ali nije precizirao na koju bolnicu misli, kao ni grad u kojoj se ta bolnica nalazi.

"Jasno je da je došlo do epidemije i da je počeo da se širi odande. Uprava bolnice se nije u potpunosti ponašala u skladu sa opreznim protokolima koji se preporučuju u tim slučajevima, što je sigurno doprinelo širenju", rekao je Konte novinarima o bolnici na severu Italije u kojoj je zabeležen prvi slučaj koronavirusa, prenosi CNN.

Prema poslednjim podacima u Italiji su zabeležena 272 slučaja koronavirusa i sedam smrtnih slučajeva.

Najviše slučajeva zabeleženo je u Lombardiji (206) i Venetu (38), ali i u Emiliji Romanji (21), Pijemontu (3), Trentinu (1) i u Rimu (3).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.