Izvor: B92, 09.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsultacije o sednici Skupštine

Predsednik Skupštine Predrag Marković zakazao je za subotu 10. februar, konsultacije oko konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

U saopštenju se navodi da Marković želi da postigne saglasnost o ubrzanoj predaji poslaničkih lista i o datumu zakazivanja konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

Marković je konsultacije sazvao u, kako se navodi, uverenju da će Republička izborna komisija na večerašnjoj sednici potvrditi konačne rezultate izbora, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je glasanje juče ponovljeno na šest izbornih mesta.

Konsultacije su zakazane za 11 sati.

Bubalo: sednica najverovatnije u ponedeljak

Ministar za privredu Predrag Bubalo juče je najavio na konferenciji za novinare da uskoro očekuje konstituisanje novog saziva Skupštine, a prema informacijama B92, konstitutivna sednica biće održana najverovatnije u ponedeljak.

"Pregovarački tim će pripremiti rezoluciju koju će predložiti Vladi, a Vlada će biti predlagač novoj Skupštini. Aktuelni pregovarački tim će pripremiti tu rezoluciju, a Skupština će ili potvrditi taj tim ili ga izmeniti, a može da potvrdi ili izmeni i rezoluciju koju tim sastavi", rekao je Bubalo.

B92 saznaje da će mandat sadašnjeg pregovaračkog trajati do formiranja Vlade.

Iz drugih izvora bliskih pregovaračkom timu B92 saznaje da će rezolucija o Kosovu biti ista ona koju je već usvojila Skupština u prethodnom sazivu uz odgovor Beograda na Ahtisarijev predlog.

Čanak: Liga će imati četiri poslanika

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će njegova stranka u budućem parlamentu Srbije imati četiri poslanika.

Čanak je agenciji Beta rekao da je predsedništvo stranke odlučilo da mandati, pored njega, pripadnu i predsednici omladine LSV-a Aleksandri Jerkov, kao i funkcionerima stranke iz Bačke Topole i Zrenjanina, Radovanu Radovanoviću i Aleksandru Martonu.

Jeremić: Nema komunikacije o formiranju vlade

Savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Vuk Jeremić izjavio je večeras da izmedju predsednika Srbije Borisa Tadića i lidera političkih stranaka nema komunikacije o formiranju nove vlade Srbije.

U ovom trenutku formiranje vlade najviše zavisi od parlamentarnih stranaka, rekao je Jeremić za TV B92.

On je dodao da do sada, osim o mestu premijera, u Demokratskoj stranci nije bilo diskusije za bilo koje drugo personalno rešenje u budućoj Vladi.

Savetnik predsednika naveo je da Beograd "neće moći da ima kompromis" oko fundamentalne primedbe na Ahtisarijev plan u kome se ne pominje na jasan i nedvosmislen način teritorijalni suverenitet Srbije nad Kosovom.

"U svakom slučaju to je crvena linija koju ne možemo da predjemo i ne postoji planovi B koji se nalaze na onoj strani te linije", rekao je on, podsetivši da je teritorijalni suverenitet Srbije ključna stavka u platformi od koje se neće odustati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.