Konstitutivna sednica skupštine grada Beograda se odlaže; Šapić: Odluka u nedelju

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 10:40

Konstitutivna sednica skupštine grada Beograda se odlaže; Šapić: Odluka u nedelju

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se građanima.

Šapić je naveo da će Toma Fila zasedanje Skupštine odložiti za dva dana, tačnije, da će se održati 3. marta.

Šapić je rekao zašto su odlučili da odlože sednicu za još dva dana.

"Što se nas tiče, 19, kada smo prvu zakazanu Skupštinu odložili, rekli smo da s obzirom na celu situaciju i specifičnost momenta smo odlučili da sačekamo da vidimo hoćemo li uspeti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa gospodinom Nestorovićem. odlučili smo se da podignemo lstvicu legitimiteta i da vidimo da li ćemo uspeti sa Nestorovićem da se dogovorimo, koga smo smatrali jedinim kredibilnim", rekao je Šapič.

"Da više ne ulazimo u šizofreniju koja se stvorila, iz tog razloga, ljudi koji odlučuju kod nas, došli u situaciju da preispitaju svoje stavove o tome da li je Nestorović legitiman, kad ga ni njegovi ne smatraju legitimnim. Juče sam rekao da sam ostao pri starom stavu, ukoliko smo prihvatili stav da je Nestorović jedini legitiman, za to sam da ostanemo pri njemu. Znate i sami, da sam ponavljao da ne smatram da je nelegitimno jer je tako funkcionisala politička scena i proteklih 20 godina. Ne mislim da je loše, nelegitimno da sklopite većinu sa ljudima koji žele da podrže vašu politiku javnu", rekao je Šapić.

"Zbog svega toga smo odlučili da pomerimo, da dobijemo još dva dana, da bi porazgovarali, stavili sve na sto", rekao je Vučić.

"Do nedelje ćemo zauzeti konačni stav i obavestiti javnost", rekao je Šapić.

On ističe da je situacija komplikovanija nego što su mislili.

"Nakon izveštaja ODIHR-a koji je iziritirao deo opozicije, očigledno da neće da se pomire sa nekim stvarima i da su spremni na daleko ozbiljnije konsekvence, koje mi moramo da sprečimo. Mi ne smemo da dozvolimo urušavanje države i ustavno-pravnog poretka. Ako misle da će posle svakih izbora moći da izlaze na ulicu, tuku se i ruše vlast, ući ćemo u jedno anarhističko društvo i nema nam spasa. Mi to nećemo dozvoliti. U skladu sa tim ćemo doneti odluku u naredna dva dana, a kakva god ona bila, učinićemo sve da se ti scenariji ne ponove", rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.