Izvor: Beta, 25.Mar.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstitutivna sednica Skupštine do 23. aprila

BEOGRAD, 25. marta 2014. (Beta) - Novi saziv Skupštine Srbije trebalo bi da bude konstituisan do 23. aprila, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora, a prvu sednicu novog saziva zakazuje dosadašnji predsednik parlamenta Nebojša Stefanović.

Republička izborna komisija proglasila je u ponedeljak uveče konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora i oni su objavljeni u "Službenom glasniku".

Po konačnim rezultatima, koalicija Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ima 158 mandata u parlamentu, koalicija Socijalističke partije Srbije 44, lista Demokratske stranke 19, a koalicija Nove demokratske stranke Borisa Tadića 18 mandata.

Šest poslanika u novom sazivu imaće Savez vojvodjanskih Madjara Ištvana Pastora, tri poslanika Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, dok će dva poslanika imati Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija.

Republička izborna komisija će u sredu uveče dodeliti mandate kandidatima po redosledu na izbornoj listi, počev od prvog kandidata. Komisija će potom izdati uverenja o izboru za poslanika i podneti izveštaj Skupštini o sprovedenim izborima.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utoraku Pančevu da očekuje da će pre maja biti izabrana nova vlada Srbije jer su se za to stekli uslovi.

"Mnoge poslove smo započeli, mnogi su pred nama, imamo novu svetsku situaciju, možda i novu u odnosu na Kosovo i Metohiju, ali o tome će morati da zauzme stav nova vlada koja ima svoje uporište u skupštini", dodao je Nikolić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.