Konstitutivna sednica Komisije za reviziju Ustava SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstitutivna sednica Komisije za reviziju Ustava SPC

BEOGRAD -

U beogradskoj Patrijaršiji održana je konstitutivna sednica saborske Komisije za reviziju Ustava SPC, saopšteno je danas iz Patrijaršije.

Kako se navodi, na sednici je zaključeno da je neophodno sabrati i sistematizovati sve odluke Svetog Arhijerejskog Sabora ustavnog karaktera iz prethodnog perioda kako bi na adekvatan način bile unete u novi Ustav.

Komisija je, kako se navodi, pod predsedništvom mitropolita Amfilohija, razmatrala načelna pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o mestu crkvenog ustava u kanonskom predanju Crkve, o ustavima drugih pomesnih Crkava.

Patrijarh Irinej je tom prilikom ukazao na značaj revizije Ustava SPC radi što uspešnijeg ostvarivanja misije Crkve. On je, naime, kazao da je neophodno Ustav prilagoditi novim prilikama i uslovima, s obzirom na to da je aktuelni Ustav donet još 1931. godine.

Od tada je najviši akt SPC više puta menjan radi, kako je naveo patrijarh, što uspešnijeg ostvarivanja misije Crkve.

Patrijarh je izrazio uverenje da će Komisija pažljivo razmotriti sva važna pitanja i blagovremeno obaviti zadatak koji joj je poverio Sveti Arhijerejski Sabor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.