Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisana polovina odbora

Beograd -- Poslanici radikala, DSS-a, Nove Srbije i SPS-a izabrali su predsednike i potpredsednike 15 od ukupno 30 skupštinskih odbora.

Za predsednika Odbora za bezbednost izabran je Ivica Dačić (SPS), a zamenik je general Božidar Delić (SRS), a za predsednika Odbora za evropske integracije poslanici su izabrali Dušana Prorokovića (DSS-NS) i zamenika Dušana Bajatovića (SPS). Na čelu Odbora za kulturu i informisanje nalazi se Aleksandar Vučić (SRS), dok je zamenik Ivana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Josimov (DSS-NS).

Odboru za ustavna pitanja predsedavaće Tomislav Nikolić (SRS), a zamenik je Miloš Aligrudić (DSS-NS); Odboru za Kosovo Vladimir Milentijević (DSS-NS), zamenik je Zvonko Mihajlović (SRS); dok će na čelu Administartivnog odbora biti Dragan Todorović (SRS), a zamenik je Petar Cvetković (DSS-NS).

Predsednik Odbora za pravosuđe i upravu je Žarko Obradović (SPS), a zamenik je Miroslav Petković (DSS-NS).

Na čelu Odbora za finansije nalazi se Jorgovanka Tabaković (SRS), a zamenik je Radojko Obradović (DSS-NS); Odbor za zdravlje i porodicu vodiće Paja Momčilov (SRS), a njegov zamenik je Milan Dimitrijević (DSS-NS); a Odboru za privatizaciju predsedavaće Zoran Antić (SRS), dok je njegov zamenik Milutin Mrkonjić (SPS).

Odboru za rad, boračka i socijalna pitanja predsedavaće Milisav Petronijević (SPS) a zamenik je Dušan Stupar (SRS).

Predsednik odbora za prosvetu je Zoran Šami (DSS-NS), a zamenik je Dejan Mirović (SRS); Odboru za saobraćaj i veze predsedavaće Dejan Perjaničić (DSS-NS), zamenik je Vučeta Tošković (SRS); a na čelu Odbora za lokalnu samoupravu nalazi se Jovan Palalić (DSS-NS), a zamenik je Igor Bečić (SRS).

Zakonodavnom odboru predsedavaće Goran Ratkovac (DSS-NS), a zamenik je Vjerica Radeta (SRS), objavljeno je na sajtu Skupštine Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.