Konstantin premijerno u Nišu

Izvor: RTS, 28.Feb.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Konstantin" premijerno u Nišu

Premijerom predstave "Konstantin", u Narodnom pozorištu u Nišu obeležena godišnjica rođenja rimskog imperatora. U režiji Juga Radivojevića predstavu su odigrali glumci osam pozorišta u Srbiji i RS.

U niškom Narodnom pozorištu premijerom predstave Konstantin obeležena godišnjica rođenja istoimenog rimskog imperatora koji je presudno uticao na istoriju hrišćanstva i civilizacije. Predstavu je režirao Jug Radivojević, a glumački ansambl su činili dramski umetnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz osam pozorišta u Srbiji i Republici Srpskoj.

Na dan kada je u rimskom Naisu rođen Konstantin predstavu sa njegovim imenom premijerno je videla niška publika. Predstava traje 90 minuta i govori o transformaciji surovog ratnika u čoveka i sveca.

Publika je nakon predstave bila zadovoljna i puna utisaka, na osnovu čega se može predvideti velika popularnost Konstantina

Ključ predstave koju je Jug Radivojević uradio po tekstu Dejana Stojiljkovića je u kombinaciji bele i crvene boje, kao simbola sadašnjosti i prošlosti, života i smrti.

"Vredelo je dati i preko sebe da se Konstantin u punoj meri ostvari na sceni jer ne znam da li će se neko posle ovoga u nekoj skorijoj budućnosti, što se pozorišta tiče, vratiti Konstantinu", ističe reditelj Jug Radivojević. 

Predstavu nose glumci narodnih pozorišta u Nišu i Beogradu, ali i prvaci iz još šest pozorišta u Srbiji i Republici Srpskoj.

"Ja igram te njegove zadnje trenutke, gde je trebalo pokazati, uprkos bolesti i svemu tome, da je to jedan lav na umoru", kaže glumac Miodrag Krivokapić, koji tumači ulogu starog Konstantina.

"Meni je veliki glumački izazov što igram Jelenu i uživala sam u radu. Meni je to tako brzo prošlo", kaže glumica Snežana Petković, koja igra ulogu Konstantinove majke.

Beogradska premijera je 4. marta, a najavljeno je da će predstava imati tridesetak gostovanja u Srbiji i inostranstvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.