Konkurs za medije Fondacije Slavko Ćuruvija

Izvor: RTS, 12.Feb.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za medije Fondacije Slavko Ćuruvija

Kako bi se ohrabrili lokalni mediji da deluju kao kontrola lokalnih vlasti, fondacija Slavko Ćuruvija raspisala konkurs podrške. Konkurs je otvoren do 7. marta, a odluka o tome koji su mediji dobili podršku biće saopštena 27. marta.

Fondacija Slavko Ćuruvija raspisala je konkurs podrške lokalnim televizijama i radio stanicama koji, kako naglašavaju iz te fondacije, ima za cilj da ohrabri lokalne medije da deluju kao kontrola lokalnih vlasti.

Konkurs je otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 7. marta, a odluka o tome koji su mediji dobili podršku biće saopštena na obeležavanju početka rada fondacije, 27. marta.

Komisija koja će odlučivati, kako se dodaje u saopštenju, vodiće računa o kriterijumima da teme koje će biti obrađivane nisu do sada imale veliku medijsku zastupljenost, da se bave problemima lokalnih zajednica kroz primere kako građani mogu da pomognu u rešavanju problema kao demokratska kontrola lokalnih vlasti.

Teme takođe, navedeno je, treba da preispituju rad lokalnih vlasti i na taj način doprinose jačanju uloge lokalnih medija kao kontrolora vlasti.

Cilj konkursa "O čemu Srbija ćuti?" je stvaranje mreže kvalitetnih lokalnih medija koji će pokretati društveno odgovorne teme i koji su spremni da animiraju lokalnu zajednicu i da osnaže i podrže aktiviste i građane u lokalnim sredinama koji rade na uspostavljanju demokratske i evropske tradicije u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Fondaciju su pokrenuli ćerka i sin Slavka Ćuruvije Jelena i Rade, novembra 2013. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Konkurs Fondacije Slavko Ćuruvija

Izvor: B92, 12.Feb.2014

Beograd -- Fondacija Slavko Ćuruvija raspisala je konkurs podrške lokalnim televizijama i radio stanicama...Konkurs, kako naglašavaju iz Fondacije, ima za cilj da ohrabri lokalne medije da deluju kao kontrola lokalnih vlasti...Konkurs je otvoren do 7. marta, a odluka o tome koji su mediji dobili podršku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.