Konkurs za članove upravnih odbora RTS-a i RTV-a

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za članove upravnih odbora RTS-a i RTV-a

Konkurs za izbor novih devet članova Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije i šest članova UO RT Vojvodine, biće objavljen u petak u "Službenom glasniku", nezvanično saznaje Blic.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije konkurs je objavio još pre nekoliko dana u štampi, ali tek od dana njegovog objavljivanja u "Službenom glasniku" teče rok od 15 dana za sve zainteresovane kandidate da se prijave. Savetu REM već su stigle tri prijave, jedna za članstvo u UO RTS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a dve za UO RTV.

Mandat sadašnjem UO RTS ističe u aprilu 2016. godine. Prema Zakonu o javnim medijskim servisima, u UO imenuju se stručnjaci iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova javnog medijskog servisa (stručnjaci iz oblasti medija, kulture, menadžmenta, prava i finansija).

Članovi UO ne mogu biti nosioci javnih funkcija i funkcija u političkoj stranci, zaposleni kod pružaoca medijske usluge, kao ni oni čije bi članstvo u UO moglo da dovede do sukoba interesa. Članovi UO ne smeju obavljati usluge i druge poslove za ustanovu javnog medijskog servisa. Mandat članova UO je pet godina.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.