Konkurs Fondacije Slavko Ćuruvija za lokalne medije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 19:04

Konkurs Fondacije Slavko Ćuruvija za lokalne medije

Fondacija Slavko Ćuruvija raspisuje konkurs u okviru projekta Fonda solidarnosti, a koji treba da pomogne lokalnim medijima koji izveštavaju u javnom interesu u svojim sredinama da prevaziđu krizu izazvanu globalnom pandemijom Covid-19.

Fondacija podseća da su u uslovima pandemije i vanrednog stanja u Srbiji lokalni mediji odigrali ključnu ulogu u obaveštavanju javnosti u svojim sredinama o svim pitanjima važnim za zdravlje i bezbednost ljudi.

Napominju da u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslu mediji nisu uvek imali podršku ni lokalnih ni republičkih vlasti.

Cilj konkursa je, kako navode, da podrži lokalne medije da prevaziđu krizu i da olakša proizvodnju informativnog sadržaja u javnom interesu, kako bi građanima pružili "tačne i proverene informacije kojima će se rukovoditi u svakodnevnom životu".

Konkurs je namenjen lokalnim medijima koji su posebno pogođeni krizom i koji aktivno izveštavaju o temama od javnog značaja u svojim sredinama, a za podršku će biti odabrani mediji koji redovno proizvode informativni sadržaj, izveštavaju o lokalu i za lokal, zatim oni koji javni interes postavljaju kao prioritet u svom izveštavanju.

Takođe, uslov je da to budu oni koji poštuju Kodeks novinara Srbije i prihvataju nadležnost Saveta za štampu, kao i oni mediji koji rade najmanje tri godine, raspolažu godišnjim budžetom koji ne prelazi pet miliona dinara i registrovani su u APR.

Maksimalan iznos donacije je 500.000 dinara, a maksimalno trajanje projekta je šest meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.