Izvor: Politika, 24.Okt.2014, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konji jure Kombank arenom

Predstava „Pegaz”, akrobatski šou sa 20 rasnih konja na sceni, gostovaće sutra i prekosutra u Kombank areni u Beogradu. Pored tri predstave zakazane za sutra u 12 i 18 sati i prekosutra u 12 sati, zbog velikog interesovanja publike biće izvedena i četvrta predstava, prekosutra u 18 sati.

Predstava „The Royal Horse Gala” prvi put gostuje u ovom delu Evrope, a već je izvedena pred više od milion gledalaca širom sveta pa je ovo prilika da se vide inovativne konjičke tehnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i tradicionalne metode. Pored konja koji izvode jedinstvene akrobacije, mnoštvo specijalnih i zvučnih efekata, interaktivnih video-projekcija i likova iz mitologije povešće kako najmlađe tako i one starije na put u svet fantazije.

U predstavi učestvuju konji nekoliko čuvenih vrsta. Iz portugalske farme pastuva dolaze poznati luzitano konji koji će uz dresuru svetski poznatog šaptača konjima Žan-Mark Imberta prikazati svoje umeće dok će jahači na čuvenim andaluzijskim konjima demonstrirati takozvanu S-dresuru sedeći bočno u sedlu. Naravno, tu će biti i poniji koji učestvuju u specijalnim numerama.

Sve ove rase konja su poreklom sa evropskih kraljevskih dvorova i sve do danas nose naziv „kraljevski” zbog svojih korena, a veoma su retki i cenjeni u svetu, poznati po svojoj inteligenciji, osetljivosti i poslušnosti.

R. S.

objavljeno: 24.10.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akrobatski šou sa konjima za vikend u "Kombank Areni"

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Jedinstveni akrobatski šou sa dvadeset konja na sceni, The Royal Horse Gala, biće prikazan u subotu i nedelju u Kombank Areni, sa predstavom "Pegaz", a na prezentaciji upriličenoj tim povodom govorio je član trupe i šaptač konjima Žan-Mark Imbert...Žan- Mark Imbert počeo je da se bavi dresurom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.