Kongres SAD-a se bavio Tompsonom

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2010, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres SAD-a se bavio Tompsonom

Pevač Marko Perković Tompson naveo je publiku da uzvikuje profašističke slogane u Biogradu, piše u izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima o Hrvatskoj. Stejt departmentu nije "jasno kako to da osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš još uvek živi slobodno u BiH".

U godišnjem izveštaju Stejt departmenta o stanju ljudskih prava u svetu, a u delu koji se odnosi na Hrvatsku piše da je kontroverzni ultranacionalistički pevač Marko Perković Tompson u Biogradu naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svoju publiku da uzvikuje profašističke slogane.

Stejt department podseća da je pevač optužio i bivšeg predsednika Stjepana Mesića da je izdajnik, da je hrvatska policija radila na slučaju Tompsona, ali da optužnica nikada nije podignuta, piše hrvatski internet portal Index.hr.

Navodi se i da Stejt departmentu "nije jasno kako to da osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš još uvek živi slobodno u BiH, i da kao poslanik hrvatskog Sabora i dalje prima državnu platu kao i drugi poslanici".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.