Kongo: Povećao se broj poginulih u napadima pobunjeničke grupe

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 13:00

Kongo: Povećao se broj poginulih u napadima pobunjeničke grupe

Broj poginulih u napadima pobunjeničke grupe u provinciji Ituri u istočnom Kongu povećao se na 42, saopštila je organizacija civilnog društva.

Tri grada na teritoriji Djugua napala je paramilicija Kodeko, a u napadima ima sedam ranjenih kojima nije još pružena pomoć, navela je organizacija, a preneo je Rojters.

Kako je saopšteno, pobunjenici su spalili nekoliko kuća.

Vojska je u petak potvrdila napad pobunjenika za lokalne medije i rekla da traga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za počiniocima.

Ujedinjene nacije saopštile su u decembru da pobunjenička grupa proširuje svoje oblasti kontrole, napada civile i pripadnike vojske Konga.

U regionu istočnog Konga ima više od 120 naoružanih grupa, od kojih se većina bori za zemljište i kontrolu rudnika mina sa vrednim mineralima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.