Konferencija o dijaspori i razvoju matične države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o dijaspori i razvoju matične države

BEOGRAD - Međunarodnu konferenciju o dijaspori i razvoju matične države počinje danas u hotelu "Kontinetal" u Beogradu, izjavio je ministar za dijasporu Srđan Srećković na večerašnjoj svečanosti u Ministarstvu za dijasporu.

Kako je rekao Srđan Srećković, ministar za dijasporu, ovo je najveća i najznačajnija konferencija o dijaspori koja je ikada održana u Srbiji i čiji su pokrovitelj Ujedinjene nacije.

Prema njegovim rečima, očekuje se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će predstavnici dijaspore iz osam zemalja koji će učestvovati u radu dvodnevnog skupa svojim iskustvom pomoći u definisanju politike Srbije prema dijaspori.

Miodrag Jakšić, Rini Reza i Srđan Srećković

"Uloga dijaspore je veoma važna, jer će ona svojim znanjem i iskustvom pomoći Srbiji da krene napred", rekla je Rini Reza, stalni predstavnik Programa UN za razvoj (UNDP).

Glavni cilj ove međunarodne konferencije je da definiše platformu koja treba da omogući razmenu znanja i iskustava kao različitih gledišta na temu uloge koju dijaspora može imati u budućem razvoju Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.