Kondom koji odaje vašu lokaciju

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2012, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondom koji odaje vašu lokaciju

Jedna američka zdravstvena organizacija proizvela je i podelila oko 55.000 kondoma s QR kodovima koji, pošto ga skenirate, prijavljuje gde se nalazite, odnosno gde ste poslednji put koristili njihov kondom.

Organizacija "Plairanje roditeljstva" koja se bavi seksualnim i reproduktivnim zdravstvom podelila je kondome po američkim univerzitetima s ciljem promovisanja sigurnog seksa.

Na kondomima se nalazi QR kod koji, kad ga skenirate, otvara njihovu internet stranicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Where did you wear it?". Sajt će automatski pročitati vašu lokaciju i označiti je na interaktivnoj mapi.

Pogledajte sličan švedski izum

Čak i ako nemate njihov kondom s kodom, možete se prijaviti na stranici i upisati svoju približnu lokaciju, seksualnu orijentaciju i prirodu odnosa s vašim partnerom, i još nekoliko informacija koje će im dati veći uvid u vaše seksualno iskustvo. Omogućeno vam je i da ocenite seks koji ste pri tom imali ocenama od 1 do 5.

Organizacija tvrdi da su za mesec dana na sajtu imali preko 4.500 prijava, iz čak 50 američkih saveznih država. Tvrde da žele da podstaknu raspravu o kondomima, roditeljstvu i zaštiti među partnerima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.