Koncert pod svećama

Izvor: Politika, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert pod svećama

Zvečan – U holu Doma kulture u Zvečanu, u predvečerje hladnog decembarskog dana, svoj prvi solistički koncert na gitari održao je Uroš Janićijević iz Zvečana, posvetivši ga stradalim vršnjacima iz Goraždevca, Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, kao i nedavno preminulom koreografu KUD "Zvečan" Siniši Nedeljkoviću. Hol je bio premali da primi sve zainteresovane, ne samo iz Zvečana već i iz severnog dela Kosovske Mitrovice, ali i onih koji su to veče došli iz Leposavića >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Zubinog Potoka. Holom je odzvanjala muzika renesanse, Baha, Čimarose, Đulijanija, Merca, Tarege, Logosa, Merlina, Bogdanovića i Jovičića.

Petnaestogodišnji Uroš, odličan đak drugog razreda Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici i druge godine Muzičke škole "Miodrag Vasiljević" u klasi Radomira Janićijevića, zadivio je sve prisutne svojim muziciranjem, a nije ga omelo ni to što je u jednom momentu, kako to obično ovde biva, nestalo struje, pa je koncert nastavljen pod svetlošću sveća.

Po završetku jednoiposatnog koncerta, nakon kojeg je više puta vraćan "na bis", Uroš je kazao da je gitara njegovo životno opredeljenje i da mu je ambicija da nastavi da se time bavi. Kako kaže, dnevno vežba i po šest sati. Do sada je osvojio više od deset prvih i drugih nagrada na međunarodnim, republičkim i školskim takmičenjima.

Reči hvale za Uroša je imala i Dijana Topko, profesorka klavira u Muzičkoj školi "Miodrag Vasiljević", rekavši da je Uroš muzicirajući govorio jezikom koji "naša srca mogu da razumeju".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.