Koncert francuske šansone na proslavi

Izvor: Danas, 13.Nov.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert francuske šansone na proslavi

Kladovo - Osnivanjem Alijanse Srbija - Francuska pre dvadeset godina u Kladovu su udareni temelji saradnje, a ovaj podunavski grad postao je mesto susreta i razmene frankofonske kulture. Ovih dana članovi Alijanse na prigodan način obeležavaju dve decenije postojanja i uspešnog rada. Tradicionalno, proslavili su slavu udruženja, Svetu Jelenu Anžujsku, kada je ovogodišnji domaćin Mihajlo Popović predao slavski kolač sledećem domaćinu, Zlatku Kalinoviću.

Minulih dvadeset godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Alijansa Srbija - Francuska organizovala je brojne programe iz oblasti kulture, a pozorišna sekcija svake godine postavlja nove predstave na francuskom i srpskom jeziku. Zahvaljujući Alijansi brojni Kladovčani otkrili su svu svu lepotu jezika, književnosti i muzike nastalih na francuskom jeziku, brojni mladi ljudi postali su profesori francuskog jezika, a ovo je udruženje doprinelo uspostavljanju saradnje opštine Kladovo i Departmana Vandeja u zapadnoj Francuskoj koja se godinama unazad uspešno odvija.

Dodajmo na kraju da je od ove godine, Alijansa zvanično postala centar za sticanje međunarodne diplome Delf, a u najavi je i otvaranje bilingvalnog odeljenja u srednjoj školi "Sveti Sava" od 2017. godine.

J. B. K.

Orden osnivaču i predsedniku

Osnivaču i predsedniku Alijanse Srbija - Francuska, Srđanu Adamoviću, 2011. godine ambasador Francuske u Beogradu, Gzavije Denio, za doprinos širenju znanja i jačanju veza između Srbije i Francuske uručio je Orden Akademske Palme u rangu viteza.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.