Koncert Branke Parlić u Sinagogi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2011, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Branke Parlić u Sinagogi

NOVI SAD -

U okviru koncertnog ciklusa posvećenog savremenom muzičkom stvaralaštvu "Nove uši za novu muziku", večeras sa početkom u 21 čas u novosadskoj Sinagogi biće održan koncert istaknute novosadske pijanistkinje Branke Parlić.

Na programu koncerta su dela za klavir evropskih minimalista Fitkina, Skemptona, Parta, Ter Veldhiusa, kao i ostvarenja američkog kompozitora Filipa Glasa.

Uz Branku Parlić na ovom resitalu će učestovati i naš renomirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << violončelista Milan Vrsajkov, koji trenutno živi i radi u Sloveniji.

U nastavku večeri, od 22 časa u Sinagogi će biti priređen još jedan koncert nove muzike, na kojem će se publici predstaviti mladi i izuzetno afirmisani francuski kontrabasista i kompozitor Floran Gis, koji u svom stvaralaštvu kombinuje komponovanu muziku sa kompjuterski generisanim zvucima i efektima.

Pomenute koncerte iz ciklusa "Nove uši za novu muziku" finansijski je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i medije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nove uši... uoči Exita

Izvor: SEEcult.org, 06.Jul.2011

Koncertni serijal “Nove uši za novu muziku” koji vodi novosadska pijanistkinja Branka Parlić, a posvećen je novoj muzici 20. i 21. veka, i ove godine organizovan je uoči otvaranja festivala Exit - Branka Parlić nastupiće 6. jula u Sinagogi sa čelistom Milan Vrsajkovim, Novosađaninom koji...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.