Koncert Autoparka u petak u Domu omladine Beograda

Izvor: Blic, 31.Mar.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert "Autoparka" u petak u Domu omladine Beograda

Beogradski alternativni bend "Autopark" održaće u petak, 1. aprila, koncert u Domu omladine Beograda. Bend će tom prilikom publici premijerno predstaviti pesme s njihovog novog albuma, "Autopakao", koji će biti objavljen ovog proleća. Pevačica "Autoparka" Ognjenka Lakićević kaže za "Blic" da bend neće svirati baš ceo novi album, ali da će svakako biti dosta novih pesama.

"Pokrićemo muziku sa sva četiri naša dosadašnja albuma, a biće i pesama koje nismo svirali baš >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dugo. Nismo svirali od koncerta u KC 'Gradu’, pomalo i namerno, da bi ljudi malo poželeli da nas gledaju", kaže Ognjenka, koja je uz gitaristu Nikolu Berčeka autor tekstova za pesme ove grupe.

"Autopark" svoju muziku opisuje kao "spoj gitarske buke i pop melodije, otrovan uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka".

Gosti na koncertu "Autoparka" u Domu omladine biće bendovi "Bitipatibi" i "Kill Me Laser" Početak koncerta je najavljen za 21 čas, a karta košta 500 dinara

Oni su albumima "10+1", "Osećanja za poneti" i "Sve dalje" stekli veran krug obožavalaca među ljubitaljima alternativnog zvuka, uz stalnu tendenciju da se jrug fanova proširi.

Opisujući zvuk novog albuma, Ognjenka kaže da će biti dosta drugačiji od svega što su radili do sada, ali da senzibilitet ostaje isti.

"Glavna razlika je u tome da su nove pesme muzički malo eksperimentalnije. Teško mi je da ih svrstam u neki pop ili rok, jer Nikola ovog puta pokušava da izađe iz bilo kakvih formi. Osim novogodišnjeg singla 'Ja bih samo da se smejem’, koji je vedar i baš pop, ostatak albuma nije na tragu te pesme", kaže Ognjenka.

Ona objašnjava da veći deo albuma više podseća na melanholični singl "Autookean", za koji je bend nedavno objavio i zanimljiv spot.

"Osim toga, biće i više elektronike, što je Nikola želeo da ubaci, pa sad ja to kontrolišem da se ne raspline previše. Ideja je da i elektronika bude u funkciji nečega", kaže Olja.

Na pitanje zašto se bend odlučio za tako prolećni naslov kao što je "Autopakao", ona kaže da je to rezultat zezanja članova benda na račun imena grupe, pa je sve imalo prefiks "auto".

"Ali, glavna ideja je da naslov bude sugestivan. Jer, istinski je zanimljivo samo ono što sam sebi napraviš. U suštini, cela naša muzika i senzibilitet su okrenuti sami sebi. Često govorim ljudima da ja ne volim da gledam filmove i čitam knjige koji koriste ljude za neku akciju, nego volim da gledam nešto o ljudima. Najviše si okrenut sebi, a ako poznaješ sebe poznavaćeš i druge", kaže Olja.

Posle promene nekoliko članova, "Autopark" se ustalio u postavi koju čine Ognjenka Lakićević (vokal), Nikola Berček (gitara), Dušan Lopušina (gitara), Milan Bogdanović (bas), Dejan Utvar (bubnjevi) i Aleksandar Sivački (klavijature). U procesu nastanka tekstova Ognjenki je društvo pravio Nikola Berček, a ona za "Blic" otkriva u čemu je glavna promena u njenoj poetici u odnosu na ranije albume.

"Moji stihovi su možda malkice apstraktniji, ali samo za sekund, jer nisu toliko eksplicitni. Sada i Nikola piše tekstove, pa je odnos pola-pola. Čak imamo i novu formu, jer sam ja pisala različite tekstove, a on ih je sklapao u jedan...", kaže Ognjenka.

Povezane vesti: Satnica večerašnjeg festivala "Long najt" Pogledajte kako danas izgleda beba s omota albuma "Nevermind" Obožavateljke umalo ubile duo "Hurts" Koncert grupe "Minstrel" večeras u klubu "Fest" u Zemunu "Chinawoman" nastupa u KC "Gradu"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.