Koncentracija se vežba

Izvor: Blic, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncentracija se vežba

Umesto da piše domaći zadatak, dete sanjari, ustaje sa stolice, gricka gumicu, otvara frižider u potrazi za hranom... Ovih nekoliko trikova pomoći će vam da ga „vežete za stolicu" i dok uči.



lNe dozvolite mu da odugovlači sa odlaskom na spavanje

Do 12-13 godine, dete mora rano da ide u krevet. Deset sati sna mu je neophodno da bi narednog dana moglo da se koncentriše. Naučno je dokazano da nam je teže da se koncentrišemo, čitamo, razumemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neki tekst i obavimo bilo koji drugi zadatak koji ne spada u rutinu kad smo neispavani.

lZapočeto uvek treba dovršiti

Objasnite im da moraju da završe započeto. Najbolji primer za to biće sport koji je započeo, a želi da promeni. Ukoliko budete insistirali da ostane na odabranom sportu, on će shvatiti da ne može tek tako da ostavlja i započinje različite stvari. Ovo iskustvo će mu biti od velike koristi i kasnije u životu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.