Konačno dobra vest: Ispravno mleko u Pirotu

Izvor: Press, 05.Mar.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno dobra vest: Ispravno mleko u Pirotu

Zbog ograničenih kapaciteta, ovo mleko se prodaje samo u Pirotu. Jedan od razloga zbog kojih je ovo mleko zdravo je što se stoka hrani domaćom hranom.
"Kod nas se većinom stoka hrani detelinom, kukuruzom, pa ko koliko proizvede", objašnjava Velimir Protić, iz sela Krupac. U Mlekarskoj školi su uvek bili sigurni da u njihovim proizvodima nema aflatoksina, što su i poslednje analize Centra za ispitivanje životnih namirnica u Beogradu, potvrdile.
Saša Petrović, koordinator za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << praćenje nastave u ovoj školi, izjavio je da su sve koncentracije bile ispod 0,025, što potvrđuje da je mleko izuzetno zdravo.
U ovoj radionici se dnevno prerađuje četiri do pet hiljada litara mleka, a proizvode se paster mleko, jogurt, beli sir i pirotski kačkavalj, koji čini oko 80 odsto ukupne proizvodnje.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.